fbpx

Stoofpot met linzen en krieltjes

 In kriel, Linzen, Wortel

Dit heb je nodig:

  • 250 g krieltjes, gehalveerd
    olijfolie
    2 uien, in ringen
    1 grote stengel bleekselderij, in plakjes
    3 tenen knoflook, in plakjes
    1 grote wortel, geschrapt en in schijfjes
    1 el groentebouillonpoeder of 1 groentebouillonblokje
    2 el tomatenpuree
    1 tl komijnpoeder
    125 g gedroogde groene linzen
    1 blik van 400 g gepelde tomaten
    150 g boerenkool, stengels verwijderd, bladeren grof gehakt
    handvol peterselie, gehakt
    zout en peper

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 200 °C (heteluchtoven 180 °C).


Leg de krieltjes op een bakplaat, besprenkel ze met olijfolie, bestrooi ze met zout en peper en schep ze even om. Zet ze 25-30 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Haal ze eruit en zet ze opzij.


Verhit terwijl de krieltjes in de oven zitten een pan met een scheutje olijfolie en bak de ui, bleekselderij, knoflook en wortel 25-30 minuten op middelhoog vuur tot ze zacht zijn. Voeg de bouillon, tomatenpuree en komijn toe en bak alles nog 5 minuten; roer het zo nu en dan door om te voorkomen dat het aan de bodem van de pan blijft plakken. Doe de groene linzen erbij en zet alles onder water. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat het gerecht 35-40 minuten pruttelen tot de linzen zacht zijn.


Meng als de linzen zacht zijn en het water is ingekookt tot een stoofpotachtige dikte de geroosterde krieltjes, tomaten uit blik en boerenkool erdoor en stoof alles nog 5-10 minuten. Proef of er nog zout en peper bij moet en strooi de peterselie erover vlak voor je serveert.

Tip!
Voeg 100 gram verse zilveruitjes met de krieltjes aan deze stoofschotel toe.

bron: Deliciously Ella

Recent Posts

Laat een bericht achter

0