Stamppot sla

 In Aardappel, Salade

Dit heb je nodig:

  • 1 ½ kilo kruimige aardappelen
  • 250g mager rookspek in blokjes
  • 600g sla
  • 5 dl melk
  • 25g boter
  • ½ theel. Zout
  • 1 mespunt nootmuskaat

Zo maak je het:

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Breng de aardappelen in een pan met een bodempje water aan de kook en kook ze in 20 minuten met het deksel op de pan gaar.


Bak intussen de blokjes spek langzaam uit in de koekenpan.
Was de sla goed, dep de bladeren droog en snijd ze fijn.
Breng de melk aan de kook.


Giet de aardappelen af en stamp ze met de boter, het zout, de nootmuskaat en de gekookte melk tot een smeuige puree.


Roer er dan de sla door en warm het gerecht nog even op (niet te lang want dan wordt de sla gaar en dat is niet lekker)


Schep de stamppot in een schaal en schenk er ten slotte het spekvet met de spekreepjes over.

 

Bron: Vandaag een Nederlands streekgerecht.

Recent Posts

Laat een bericht achter

0