Spruitjessoep

 In Soep, Spruitjes

Dit heb je nodig:

  • 200 g spruitjes
  • 2 el olie
  • 1/2 koffielepel kerrie
  • 1 l (groenten-)bouillon
  • 2 dl room
  • 80g ontbijtspek
  • 1 ui
  • 2 eetl. geschaafde amandelen

Zo maak je het:

Rooster de amandelen goudbruin in een droge koekenpan. Laat het spek op een zacht vuurtje 15 min intrekken in de room. De room zal indikken. Giet door een puntzeef en laat afkoelen.


Het spek wordt verder niet gebruikt.


Maak de spruiten schoon en halveer ze. Snipper de ui fijn. Laat de ui glazig worden in de hete olie. Doe de spruiten erbij en de kerrie, laat 5 minuten garen. Doe de bouillon erbij en kook alles 15 minuten op een zacht vuur.


Pureer het geheel, serveer in soepkomen, werk af met een scheutje room en serveer met het amanderschaafsel.

 

bron: Nelleke Doomen

Recent Posts

Laat een bericht achter

0