fbpx

Spruitjeshachee met gebakken ei

 In Recepten, Spruitjes

Dit heb je nodig:

  • 350g pastinaken
  • 1 tl mosterdpoeder
  • 1 el bloem
  • zout en peper
  • 2 el olie
  • 1 tl honing
  • 200g spekreepjes
  • 100g boter
  • 2 uien, dungesneden
  • 350g gekookte spruitjes
  • 100g doperwten (diepvries)
  • 4 eieren
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 75g roquefort

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor (electrisch 220/hete lucht 200). Schil de pastinaken en snijd ze in staafjes. Kook ze in ca. 5 minuten in kokend water, giet af en laat een paar minuten droogstomen. Meng het mosterdpoeder, de bloem, zout en peper en wentel de pastinaken erin. Doe 2 el olie in een braadslee en zet 5 minuten in de oven. Schep de pastinaken om in de olie zodat ze bedenkt zijn en rooster ze ca. 30 minuten in de oven. Neem uit de oven en druppel de honing eroverheen


Bak de speekreepjes in een koekenpan knapperig. Schep ze uit het eigen vet en leg ze op een bord. Zet het vuur laag en voeg 50g boter, de uien en een snuf zout toe aan het vet. Fruit de uien er in ca 30 minuten heel zacht in. Zet het vuur hoger, voeg de spruitjes en de pastinaken toe en bak ze in 10-15 minuten goudbruin.


Schenk kokend water over de doperwten. Laat ze 1 minuut staan, giet af en doe de doperwten in een kom. Voeg een snuf zout toe en kneus de doperwtjes lichtjes met een vork. Voeg de doperwten en de spekreepjes toe aan het spruitjesmengsel in de pan en verwarm het geheel al omscheppend. Breng op smaak met zout en peper en houd warm.


Verhit 50g boter in een koekenpan op middelhoog vuur en breek de eieren erin. Bestrooi met de chilivlokken en bedruip 2-3 minuten met de boter tot de randjes van de spiegeleieren goudbruin zijn. Meng voorzichtig de roquefort door de spruitjeshachee en serveer met de eieren.

 

bon: foodies dec 2019

Recent Posts

Laat een bericht achter

0