Spitskoolstamp met noten

 In Aardappel, Kool

Dit heb je nodig:

  • 1 kilogram kruimige aardappel (geschild, in stukken)
  • 500 gram spitskolen (in smalle reepjes)
  • 2 vleesbouillontabletten
  • 2 tomaten
  • 200 gram zachte geitenkaas (verkruimeld)
  • 5 eetlepel tijm (gehakt) of
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 150 gram bacon of
  • 150 gram ontbijtspek
  • 100 gram cashewnoten

Zo maak je het:

Kook de aardappels met de spitskool in water met de bouillontabletten in circa 15-20 minuten gaar.


Kruis de tomaten in. Leg ze enkele tellen in heet water, pel ze en snijd ze zonder zaadjes in blokjes. Verwarm de ovengrill.


Giet de aardappels en spitskool af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappels en spitskool met de helft van de geitenkaas, de tijm, paprikapoeder en een scheutje van het kookvocht.


Rooster de bacon in een droge, hete koekenpan krokant. Schep de stamppot in de ovenschaal. Verdeel de tomatenblokjes, de rest van de geitenkaas en de cashewnoten erover.


Gratineer het gerecht onder de ovengrill tot de kaas licht gesmolten is. Garneer met de bacon.


Bereidingstip:
Vervang de bacon door gebakken spekblokjes en schep deze door de stamppot.

 

Bron: boodschappen.nl

Recent Posts

Laat een bericht achter

0