fbpx

Spinaziesoep

 In Aardappel, Spinazie

Dit heb je nodig:

  • 2 eetl plantaardige olie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 kleine aardappel, fijngesneden
  • 1 kilo spinazie, fijngesneden
  • 1 l kippen- of groentenbouillon
  • 250 ml room en nog 60 ml extra voor de garnering
  • zout en versgemalen peper naar smaak
  • granaatappeltjes voor de garnering.

Zo maak je het:

Verhit de olie op middelhoog vuur in een soeppan. Voeg de gesnipperde ui toe fruit die 2 à 3 minuten terwijl je af en toe roert. Voeg de aardappelen toe en bak ze 1-2 minuten mee. Voeg dan de spinazie toe. Roer alles goed door en bak 2 minuten.


Voeg de bouillon toe, roer goed en breng de soep aan de kook. Laat alles op een middelhoog vuur koken tot de aardappelen zacht zijn.


Pureer de soep met een blender, keukenmachine of staafmixer.


Giet de soep in een schone pan op laag vuur. Voeg de room toe en breng met zout en peper op smaak. Laat de soep nog 10 minuten goed warm worden zonder hem te laten koken.


Dien de soep warm op in kommen, ieder portie gegarneerd met 1 eetlepel room en een paar granaatappelpitjes.

 

Bron: Soep voor Syrië

Recent Posts

Laat een bericht achter

0