Sperziebonen met knoflook-sesamdressing

 In Knoflook, Sperziebonen

Dit heb je nodig:

  • 6 teentjes knoflook
  • Olijfolie
  • 3 el tahin sesampasta
  • 2 el Griekse yoghurt
  • Spa van ½ citroen
  • 400g sperziebonen (schoongemaakt)
  • 1 tl sesamolie
  • Geroosterd sesamzaad
  • Zout en peper

Zo maak je het:

Doe de ongepelde knoflookteentjes in een kleine pan en giet er olijfolie bij tot ze onderstaat. Konfijt de knoflook op een laag vuur ca 15 minuten tot je er met een mesje makkelijk inprikt. Neem de knoflook uit de olie en laat afkoelen.


Pel de knoflook. Doe de zachte teentjes met de tahin, de yoghurt en het citroensap in een kleine keukenmachine en pureer het geheel glad. Voeg eventueel wat water toe om het geheel dunner te maken.


Blancheer de boontjes ca 4 minuten tot ze beetgaar zijn. Giet de boontjes af en meng ze met 1 tl sesamolie, 1 tl sesamzaad en wat zout en peper.


Verdeel de bonen over een schaal en bedruip met de dressing. Bestrooi met nog wat sesamzaad

 

Foodies juli 2018

Recent Posts

Laat een bericht achter

0