Spaanse Gazpacho

 In Recepten, Rode peper, Soep, Tomaat, Uien

Dit heb je nodig:

  • 5 grote tomaten
  • 1 ui
  • 0,5 rode peper
  • 2 tenen knoflook
  • 1 klein ciabattabroodje (liefst oud)
  • 100 ml water
  • 80 ml olijfolie
  • scheutje witte wijnazijn
  • peper en zout

Zo maak je het:

Hak de tomaten in grove stukken. Doe ze in een blender ( of keukenmachine en met een staafmixer gaat het ook).


Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper (zonder zaadjes) grof. Voeg dit bij de tomaten.


Scheur de ciabatta in stukken en doe dit bij de tomaten. Voeg een scheutje witte wijnazijn en 1 dl water toe.


Zet de blender aan en voeg langzaam de olijfolie toe. Blend er een gladde en romige massa van.


Is de gaspacho nog iet te dik voeg dan nog een scheutje water toe.


Breng de koude Spaanse tomatensoep indien nodig op smaak met wat peper en zout.

Recent Posts

Laat een bericht achter

0