Snelle kip met kersen, koriander en amandelen.

 In kersen, Recepten

Dit heb je nodig:

  • 100g amandelen
  • 2 ½ el extra vergine olijfolie
  • 8 kippendijen (liefst met bot voor de extra smaak)
  • 1 el kerriepoeder
  • 2 el honinh
  • 15g koriander
  • 500g kersen (ontpit)
  • Fijne rasp van 1 + sap van 2 limoenen

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 200 gr. Hak de amandelen tot kruimels. Vet de ovenschaal in met wat olijfolie. Wrijf de kippendijen in met het kerriepoeder, honing, olijfolie en wat zoet en rol ze dan door de gehakte amandelen, zodat ze helemaal met een laagje zijn bedekt.


Leg ze iets uit elkaar in de ovenschaal. Bak ze ca. 30 min. Draai ze tussentijd een keer of wat omen voeg eventueel een druppel water aan de schaal toe als alles te snel karamelliseert.


Snijd intussen de korianderblaadjes fijn. Meng ze met de kersen, de helft van het limoensap en alle – rasp. Maal er peper en zout boven.


Blus de kippendijen als ze gaar zijn af met de rest van het limoensap, haal zeuit de schaal en blus met een paar el water de aanbaksels los. Roer tot een sausje. Schep de aangemaakte kersen erdoor.


Leg de kippenstukken op een grote schaal en schep de kersensalade erop.Serveer ze met gemengde groene sla en wat libanees platbrood of pita’s om te scheuren.


Eztra tip:

Ontpitte kersen zijn ook lekker als je ze kort roostert met een drup olijfolie, zout, peper en tijm en mengt met gescheurde little gemsla, croutons, tijmblaadjes en fijne ringetjes sjalot. Lekker met een dressing van yoghurt, een scheut olijfolie, fijne rasp en het sap van 1 citroen, 1 el honing, peper en zout

 

Bron: Delicious juli 2020

Recent Posts

Laat een bericht achter

0