fbpx

Shakshuka van Ottolenghi

 In Paprika, Uien

Dit heb je nodig:

  • 2 uien
  • 2 rode paprika’s + 2 gele paprika’s
  • 6 takjes tijm
  • 2 takjes platte peterselie
  • 15 gram koriander
  • 6 tomaten
  • halve theelepel komijnzaad
  • 100 – 175 ml olijfolie
  • 4 theelepels rietsuiker
  • 2 laurierblaadjes
  • halve theelepel saffraan
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 8 eieren (of minder, als je geen 2 per persoon wilt)

Zo maak je het:

Snijd de uien in halve ringen en de paprika’s in repen van 2 cm breed. Ris de blaadjes tijm van de takjes. Snijd de peterselie en de helft van de koriander fijn, houd de rest achter. Snijd de tomaten in blokjes.


Verhit een koekenpan zonder olie en rooster het komijnzaad 2 minuten op hoog vuur. Voeg de olie en uien toe en bak 5 minuten. NB start met 100 ml olie (175 ml is wel erg veel, je kunt altijd nog wat toevoegen.) Doe de paprika, suiker, peterselie, koriander, tijm enlaurier erbij en bak 8 minuten op hoog vuur, tot het mooi gekleurd is.


Voeg de tomaten, saffraan, cayennepeper, 100 – 250 ml water (afhankelijk van hoe ‘waterig’ het al is), peper en wat zout toe. Draai het vuur laag en laat zachtjes 15 minuten koken.


Haal de laurier uit de pan, verdeel het mengsel over 2 grote koekenpannen en maak in elke pan 4 holtes in het mengsel. Breek boven elke holte een ei. Bestrooi dat eventueel met wat zout en laat mét de deksel op de pan 10-12 minuten op laag vuur staan, tot de eieren net gaar zijn. Bestrooi met de rest van de koriander en serveer direct.

Recent Posts

Laat een bericht achter

0