fbpx

Senegalsese pindasoep

 In Gember, Soep, Wortel, Zoete aardappel

Dit heb je nodig:

  • 1 rode ui
  • 2 cm verse gember
  • 2 tenen knoflook
  • 2 kleine wortels
  • 3 el gezouten pinda’s
  • Handje verse koriander
  • ¼ theel cayennepeper
  • 3 el tomatenpuree
  • 2 zoete aardappelen (ca 400g)
  • 1l groentebouillon
  • 125g pindakaas
  • 2 el vers citroensap

Zo maak je het:

Snij de rode ui, gember en knoflook fijn. Snij de wortels in kleine stukken. Schil de aardappel en snij in blokjes. Hak de pinda’s en koriander grof.


Verwarm in een soeppan 6 el water en fruit de ui, knoflook, wortels en gember 3 minuten. Voeg de cayennepeper, tomatenpuree, zoete aardappel en groentenbouillon toe en laat met de deksel op de pan 20-25 min zachtjes doorkoken.


Doe de soep in een blender met de pindakaas tot hij helemaal glad is. Je kunt dit ook met een staafmixer dien. Verdeel de soep over de kommen en serveer met de pinda’s, verse koriander en citroensap.

 

Bron: marjolein kookt over

Recent Posts

Laat een bericht achter

0