Salade van gepocheerde tomaten

 In Tomaat

Dit heb je nodig:

  • 4 grote trostomaten
  • 8 peperkorrels
  • 2 theelepels zeezout
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • een halve rode ui, in dunne plakjes gesneden
  • 70 g bladpeterselie
  • 1 handvol rucola
  • 8 baslicumblaadjes, in grove stukken gescheurd
  • 150 g uitgelekte en in dunne plakjes gesneden gemarineerde artisjokharten
  • 70 g pecorino geschaafd

-2 eetlepels extra vierge olijfolie

Zo maak je het klaar:

 

Verwarm de oven voor op 180 C of gasovenstand 4. Leg de  tomaten in een kleine aardewerken ovenschaal en giet er zoveel water bij dat het tot halverwege de tomaten komt. Doe er de peperkorrels, zout, azijn, ui en 6 takjes peterselie bij. Zet de schaal 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Schep de tomaten met een schuimspaan uit de schaal en leg op elk bord een tomaat. Bewaar het pocheervocht. Leg de rucola, basilicum en een paar peterselieblaadjes rond de tomaten. Leg er de plakken artisjokhart en dan de geschaafde pecorino op. Sprenkel wat kookvocht en een beetje extra vierge olijfolie op de borden met salade en serveer er stokbrood bij

Recent Posts

Laat een bericht achter

0