fbpx

Salade met rucola en granaatappel

 In Granaatappel, Komkommer, Rucola, Salade

Dit heb je nodig:

  • een halve granaatappel
  • een zakje rucola
  • een komkommer
  • 40 gram blanke hazelnoten
  • 40 gram pistachenootjes– een halve plak feta
  • peper
  • zout, mits je voor ongezouten pistachenootjes gaat

Voor de dressing:

  • vijf eetlepels olijfolie
  • een halve citroen
  • twee theelepels pittige mosterd

Zo maak je het:

Halveer de hazelnoten en zet ze in een droge koekenpan op middelhoog vuur om ze een beetje bruin te roosteren. Blijf ze in de gaten houden.


Terwijl de hazelnoten opstaan, doe je de rucola (check even of -ie al gewassen is, biologische niet) in een kom of schaal.


Was je komkommer en schaaf hier met een dunschiller of kaasschaaf dunne slierten van. Stop aan beide kanten als je bij de zaadlijsten bent, die zijn te nattig. Je hebt in totaal dus zo’n acht tot tien slierten, het middenstuk blijft over. Verdeel de slierten over de rucola.


Granaatappeltijd! Ga niet proberen de pitjes met een vork eruit te pielen, er is maar één manier om het vruchtvlees goed te verzamelen:


Snijd de granaatappel doormidden, vul een kom met lauw water en ga in het water de pitjes eruit pulken. De pitjes zinken naar de bodem, de witte vliesjes gaan drijven en kun je er zo uithalen. Daarna het water door de zeef en klaar is kees!

 

Bron: www.chickslovefood.nl

Recent Posts

Laat een bericht achter

0