Salade met gemarineerde druiven en spinazie

 In Salade, Spinazie

Dit heb je nodig:

  • 150g blauwe druiven
  • 150g witte druiven
  • 50 ml balsamico
  • 2 tl suiker
  • 100g blanke amandelen
  • 100 ml + 1 tl olijfolie
  • Grof zeezout
  • 300g grove spinazie
  • 1 sjalot
  • Zout en peper
  • 100g manchego (Spaanse kaas) of pecorino of een andere harde kaas.

Zo maak je het:

Was de druiven en prik ze met een kleine vork in. Meng in een kom de druiven met de balsamico en suiker en laat afgedekt ca 1 uur staan.


Rooster de amandelen in een droge pan op middelhoog vuur goudbruin. Meng de amandelen met 1 tl olijfolie en grof zeezout. Was de spinazie en laat hem zeer goed uitlekken.


Laat de druiven uitlekken en vang de balsamico op. Pel en snipper de sjalot. Klop de baslamico met de sjalot en de olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper.


Verdeel de spinazie, de amandelen en de druiven over 4 borden en bedruppel de salade royaal met de dressing. Rasp de kaas en verdeel hem over de salade.

 

Bron: Foodies, september 2017

 

Recent Posts

Laat een bericht achter

0