fbpx

Rösti van groenten

 In Bieten, Pastinaak, Wortel

Dit heb je nodig:

  • 1 pastinaak
  • 1 rode biet
  • 1 wortel
  • 2 eieren
  • 1 theelepel gember
  • 1 theelepel kurkuma
  • peper en zout
  • gerookte zalm
  • dille
  • citroen

Zo maak je het:

Schil de groenten en rasp ze met een een rasp of in een keukenmachine. Doe alles bij elkaar in een mengkom en voeg een beetje citroensap toe. Breek twee eieren boven de kom en voeg de gember, kurkuma, peper en zout toe. Meng alles goed door elkaar.


In een koekenpan verhit je wat kokosolie (olijfolie mag ook). Maak in de pan drie of vier hoopjes met een lepel en druk ze plat. De röstikoekjes worden mooi rond als je een ronde steekvorm gebruikt. Maar maak ze niet te dik, ongeveer een halve centimeter.


Bak de rösti aan beide kanten een paar minuten. Ze zijn van binnen dan nog een beetje knapperig en aan de buitenkant bruin gebakken. Eet er gerookte zalm en dille bij, dat combineert uitstekend.


Ik at dit als lunch, maar voor een complete avondmaaltijd kun je er bijvoorbeeld nog een groene salade bij maken. Veel succes!

 

Bron: geïnspireerd op een recept uit ‘De Oerspronkelijke Keuken’ van Yvonne van Stigt.

Recent Posts

Laat een bericht achter

0