fbpx

Roomsoep van groene asperges

 In Asperges

Dit heb je nodig:

  • 350 gram groene asperges
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 sjalot
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 15 gram roomboter
  • 125 ml slagroom
  • 750 ml groentebouillon
  • peper en zout

Zo maak je het klaar:

Snij de toppen van de asperges af, doe ze in een pannetje kokend water en kook in 1 minuut beetgaar en houd apart.


Snij van de stelen van de asperges de onderste stukken af en de rest in korte stukjes. De sjalot en de knoflook snipper je fijn. In een pan met dikke bodem smelt je de boter en laat je de knoflook en sjalot glazig worden.


Voeg dan de stukjes aspergesteel toe en bak even mee. Giet de groentebouillon erbij en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken. Pureer de asperges met een staafmixer fijn, doe de room erbij en garneer met de aspergetops.


Eventueel kun je de soep nog verrijken met blokjes gerookte kip of ham of gerookte zalmsnippers.

De meisjes van de moestuin

Recent Posts

Laat een bericht achter

0