fbpx

Romige witlofsoep met spekreepjes

 In Witlof

Dit heb je nodig:

• 1 ui, gesnipperd
• 250g spekblokjes
• 500g witlof, in reepjes gesneden
• 2 aardappelen
• 50g boter
• 200 ml droge witte wijn
• 1 liter kippenbouillon
• 1 laurierblad
• 3 eierdooiers
• 200 ml room

Zo maak je het klaar:

 

Fruit de gesnipperde ui en de witlof in boter tot alles glazig is. Voeg de in blokjes gesneden aardappelen toe en fruit een paar minuten mee.


Blus af met 200 ml droge witte wijn, voeg 1 liter kippenbouillon en 1 laurierblad toe en laat de soep met de deksel op de pan p zacht vuur 40 minuten pruttelen.


Verwijder het laurierblaadje en pureer de soep met een staafmixer.


Meng in een kommetje 3 eierdooiers met 200 ml room en giet het mengsel langzaam bij de hete soep. Roer goed en laat de soep niet meer koken.


Breng de soep op smaak en garneer de soep met uitgebakken spekreepjes en vers gehakte bieslook

Recent Posts

Laat een bericht achter

0