fbpx

Romige knolselderijsoep met paddestoelen en Gruyère kaas

 In Champignons, Knolselderij

Dit heb je nodig:

250 gr paddestoelenmix
1 el olijfolie
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 ui, fijngesneden
4 blaadjes verse salie
700 gr knolselderij, geschild en in blokjes van 2cm
350 gr kruimige aardappels, geschild en in blokjes van 2cm
500 ml groentebouillon
200 gr gruyère kaas, geraspt
peper en zout

Zo maak je het klaar:

Doe olijfolie in de pan, bak de paddestoelen mooi goudbruin. Bestrooi ze met wat peper en zout. Haal ze uit de pan en zet ze apart.


Draai het vuur laag en fruit een fijngesneden ui en fijngesneden knoflook samen met de salie blaadjes voor 4 minuten in de pan. Voeg de blokjes knolselderij en aardappel toe. Schep goed om en bak 2 minuten mee. Giet de groentebouillon er bij zodat de groenten net onder staan. Laat 20 minuten zachtjes koken.


Wanneer de groenten gemakkelijk kunt inprikken met een vork kun je ze met een staafmixer pureren. Breng op smaak met wat peper en zout. Zet de soep opnieuw op laag vuur en roer de helft van de gruyère kaas door de soep. Roer dan ook de gebakken paddestoelen door de soep.


Verdeel de soep over de kommen. Lekker met boerenbrood. Wanneer je de knolselderijsoep minder dik wilt voeg je nog wat groentebouillon toe.


Let op: gruyère kaas is subtiel van smaak, wanneer je de kaas echt heel goed wilt proeven gebruik dan bijvoorbeeld een belegen kaas.

bron: Uit Paulines keuken

Recent Posts

Laat een bericht achter

0