Romige fishpie met prei, wortel en koolraappuree

 In Erwten, Koolraap, Prei, Wortel

Dit heb je nodig:

  • 1000 g koolraap (ongeveer een hele)
  • 400 g kabeljauwfilet
  • 2 prei
  • 2 wortels (of 1 grote)
  • 200 g doperwten (uit de vriezer)
  • 4 tl kerriepoeder
  • sap en rasp van een 1 citroen
  • 500 ml romige kokosmelk*
  • chilivlokken uit de molen
  • wit sesamzaad
  • (kokos)olie om in te bakken
  • optioneel: verse koriander om te garneren

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden.


Snijd de koolraap in blokjes en kook ze gedurende ongeveer 15 minuten óf tot ze door en door zacht zijn. Snijd de wortel in hapklare stukjes en kook ze beetgaar. Voeg op het laatst de bevroren erwtjes toe, zodat ze ontdooien.


Snijd de prei in dunne ringen. Verhit olie in een wok en roerbak de prei tot deze is geslonken. Voeg vervolgens het grootste deel (200 ml) van de kokosmelk toe, 1 eetlepel citroensap, kerriepoeder, zout en chilivlokken. Breng aan de kook en laat een minuut pruttelen. Snijd de kabeljauw in blokjes en voeg deze gelijk toe, zodat de vis nog even kan meewarmen. Meng er ook de wortel en erwtjes door.


Giet de koolraap af. En pureer, bijvoorbeeld met een staafmixer, met de rest van de kokosmelk tot een dikke puree. Breng op smaak met zout en ongeveer 1 eetlepel citroensap en rasp van een halve citroen.


Giet het mengsel uit de wok in een middelgrote ovenschaal. Schep er alle koolraappuree overheen tot alles bedekt is. Maak met een vork strepen voor een leuk effect. Zet de schaal in het midden van de oven gedurende ongeveer 20-25 minuten.


Rooster een flinke hoeveelheid sesamzaadjes goudbruin in een droge koekenpan en strooi ze over de puree zodra de ovenschotel klaar is. Serveer eventueel met verse koriander.

 

Bron: Lepeltje Liefde

Recent Posts

Laat een bericht achter

0