Romige champignonsoep met avocado en rozemarijn

 In Avocado, Champignons, Soep

Dit heb je nodig:

  • Champignons – 500 gram
  • Avocado – 1
  • Crème fraîche – 200 gram
  • Kippenbouillon – 800 milliliter
  • Ui – 1
  • Rozemarijn – 1 takje
  • Roomboter – 20 gram
  • Knoflook – 3 tenen
  • Kaneel – 1 theelepel
  • Nootmuskaat – mespuntje
  • Gemalen kruidnagel – 1 mespuntje
  • Peper – naar smaak

Zo maak je het:

Snipper de ui en fruit deze aan in de roomboter op laag vuur in een ruime pan. Snijd ondertussen de champignons grof. Bak deze 5 minuten mee. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.


Snipper ondertussen de knoflook, ris de blaadjes rozemarijn van de takjes en hak fijn. Voeg de knoflook en rozemarijn toe en draai het vuur laag zodra het kookt.


Snijd de avocado rondom de pit doormidden en draai de helften van elkaar af. Verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes en voeg toe aan de soep.


Voeg ook de crème fraîche en de overige kruiden toe. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met wat peper

 

Bron: www.voedzaamensnel.nl

Recent Posts

Laat een bericht achter

0