fbpx

Romige bloemkoolsoep

 In Bloemkool, Soep

Dit heb je nodig:

  • 1 bloemkool
  • 2 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 200g slagroom
  • Peper (naar smaak)
  • 1 theel. Nootmuskaat
  • 2 eetl olijfolie
  • 2,5 liter bouillon
  • 200g spekjes
  • 1 handje verse peterselie
  • Geraspte kaas

Zo maak je het:

Zet een pan op het vuur met 2,5 liter water en maak er de bouillon in. Snijd de ui, zet een soeppan op het vuur en fruit de ui in de olijfolie.


Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Snijd de knoflook en fruit kort mee met de ui. Voeg de bloemkool toe en vervolgens de bouillon. Laat 10 minuten zachtjes koken.


Bak ondertussen de spekjes.


Pureer met een staafmixer de bloemkool tot een gladde soep. Voeg de slagroom toe aan de soep en roer goed door. Voeg de nootmuskaat toe en breng op smaak met flink wat versgemalen peper.


Serveer de spekjes, geraspte kaas en peterselie apart.

Recent Posts

Laat een bericht achter

0