fbpx

Roergebakken groene asperges en spinazie

 In Asperges, Spinazie

Dit heb je nodig:

  • 500 g verse spinazieblaadjes
  • 1-2 bosjes groene asperges
  • 50 g boter
  • 2 el olijfolie
  • mespunt pimentpuree (piment d’Espelette) (of een fijngesneden rood pepertje)
  • zout en peper uit de molen
  • balsamicoazijn

Zo maak je het:

Was de spinazie een aantal malen, dep de blaadjes droog en verwijder stugge steeltjes. Spoel de asperges af, snij de onderste 2 cm eraf en snij de stengels in stukken.


Verhit de boter met de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak de asperges 5 min op matig vuur. Voeg de spinazie, piment, zout en versgemalen peper toe en bak nog 3 min onder geregeld omscheppen.


Serveer warm of lauwwarm, druppel er wat balsamico over.

 

Bron: www.elleeten.nl

Recent Posts

Laat een bericht achter

0