Roergebakken broccoli

 In Broccoli

Dit heb je nodig:

  • 2 struikjes broccoli (1 kilo)
  • 2 tenen knoflook
  • Stukje gemberwortel
  • Zonnebloemolie
  • 1,25 dl kippenbouillon
  • 1-2 eetl sojasaus
  • 2 druppels sesamolie
  • Zwarte of cayennepeper

Zo maak je het:

Gebruik ook de steel van de broccoli en snijd hem schuin in dunne plakjes. Het is zonde om alleen de roosjes van de broccoli te gebruiken. Dat die groente vol met vitamine en mineralen zit weten we allemaal wel, minder bekend is dat het ook een heel verzelrijke groente is, goed voor de spijsvertering.


Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes. En snijd de stelen schuin in dunne plakjes. Pel de tenen knoflook en snijd ze in plakjes. Schil het stukje gemberwortel en rasp het. Verhit een scheutje olie in de wok en wals de olie goed rond. Voeg de knoflook en gember toe en roerbak 30 sec.


Voeg de plakjes broccoli toe en roerbak 1-2 minuten. Strooi dan de broccoliroosjes in de pan en roerbak ze ongeveer 2 minuten. Schud de wok hierbij regelmatig om.


Schenk de bouillon bij de broccoli en dek de wok af met een deksel. Laat de broccoli in ongeveer 3 minuten gaar worden en schep die tussentijds om zodat de groenten gelijkmatig beetgaar wordt.


Verwijder het deksel en breng op smaak met de sojasaus en sesamolie. Serveer direct, bestrooid met zwarte peper of cayennepaper.

 

Bron: Koken met Janny

Recent Posts

Laat een bericht achter

0