Rode kool soep met gekaramelliseerd appeltje

 In Appel, Recepten, rode kool, Soep

Dit heb je nodig:

  • 1 rode kool
  • 2 cm gember
  • 2 bouillonblokjes
  • 2 granny smith appels
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 2 el komijnpoeder
  • 200 ml creme fraiche
  • Peper en zout

Zo maak je het klaar:

Snijd de rode kool in kleine stukjes. Schil de gember en rasp het vruchtvlees. Breng in een soeppan 1,2 ltr water aan de kook en los hierin de bouillonblokjes op.


Voeg de rode kool en de gember toe aan de bouillon en laat zo’n 20 minuten koken. In de tussentijd zijn de appeltjes aan de beurt. Schil deze en snijd in kleine blokjes.


Verhit een klein klontje roomboter in een pan met antiaanbaklaag en bak de appeltjes circa 2 minuten zachtjes aan. Voeg daarna de suiker toe en laat op laag vuur nog 10 minuten pruttelen totdat ze gekarameliseerd zijn.


Voeg de komijnpoeder en de helft van de creme Fraîche toe aan de soep en pureer deze met de staafmixer.


Serveer de soep met een schepje crème fraîche en wat blokjes appel.

Recent Posts

Laat een bericht achter

0