Rode curry met linzen

 In Linzen, Recepten, Tomaat, Uien, Wortel

Dit heb je nodig:

  • 5 tomaten (ontveld en in stukjes)
  • 1 ui , gesnipperd
  • 3t knoflook
  • 1 wortel, in stukjes
  • 2,5cm gember, geraspt
  • 2tl komijnzaad
  • 2tl mosterdzaad
  • 2el koenjit (kurkuma)
  • 1tl chilipoeder
  • 1tl garam masala
  • 225g rode linzen
  • 400ml water
  • 400ml kokosmelk
  • 2 limoenen
  • 4el koriander (fijngehakt)
  • 25 g amandelen (geschaafd en geroosterd) *optioneel

Zo maak je het:

Verhit wat olie in een grote pan en fruit de ui zachtjes voor 5 minuten. Voeg de knoflook, wortel, gember en het komijn- en mosterdzaad toe.


Roerbak voor 5 minuten tot de wortel zacht wordt en de zaadjes beginnen te springen. Voeg de overige kruiden toe en bak een paar minuten mee. Roer goed door zodat er niks aanbrandt.


Voeg nu de linzen, het water, de kokosmelk en de tomaten toe en breng alles op smaak met zout en peper. Breng aan de kook, en kook dit op een lage stand afgedekt voor ongeveer 15 minuten. Roer af en toe door.


Voeg de limoensap en de koriander toe. (houdt een beetje koriander apart voor de garnering) Laat dit nog 10-15 minuten doorkoken en serveer de soep met de koriander en eventueel amandelschaafsel .


(Tip: serveer de curry met naanbrood)

Recent Posts

Laat een bericht achter

0
pittige tomatensoep