Rode curry kokos soep

 In Knoflook, Recepten, Soep, Tomaat, Wortel

Dit heb je nodig:

  • 1cm gember
  • 2t knoflook
  • 2 sjalotten
  • 7 tomaten
  • 3 wortels
  • 2el rode currypasta
  • 1ltr bouillon
  • 400ml kokosmelk

 

Voor de topping

  • 2 bosui
  • 2el peterselie
  • Sap van een ½ limoen

Zo maak je het:

Snijd de knoflook fijn, snipper de sjalotten en schil en rasp de gember. Verhit wat olie in een pan een soeppan en fruit hierin de sjalotten.


Voeg na 4 minuten de currypasta, gember en knoflook toe en bak dit voor 2 minuten mee. Snijd ondertussen de wortels in plakjes en de tomaten in grove stukken. Voeg de overige ingrediënten toe en breng aan de kook. Laat de soep 10 minuten op een lage stand pruttelen. Hak ondertussen de peterselie grof en snijd de bosui in ringen.


Pureer de soep in een blender of met een staafmixer. Er mag nog een beetje structuur in blijven. Verdeel de rode curry kokossoep over 4 kommen en garneer met bosui en peterselie .


(Tip: gebakken gefruite uitjes geven een extra bite.)

Recent Posts

Laat een bericht achter

0