fbpx

Risotto met pompoen

 In Koolraap, Pompoen

Dit heb je nodig:

  • 1/2 flespompoen, geschild en in blokjes van 1 cm gehakt
  • ½ koolraap of andere wortelgroente idem
  • Plensje olijfolie
  • Klontje boter
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 300g risottorijst
  • Klein bosje salie in reepjes
  • 2 teentjes knoflook uitgeperst
  • 200 ml droge witte wijn
  • 1l hete groentebouillon
  • 75g geraspte Parmezaanse kaas (of andere kaas die op moet)

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden.


Spreid de blokjes groenten uit op een bakplaat en bestrooi met een beetje olijfolie, zwarte peper en zout. Rooster 30 minuten tot ze net gaan bruinen. Zet de laatste 10 minuten een ovenschaal erbij om voor te warmen.


Smelt intussen de boter in een antiaanbakpan, voeg de sjalotjes toe en roerbak ze 6 minuten tot ze zacht zijn. Roer de rijst erdoor, de salie en de knoflook en schep alles een minuut of wat om.


Schep de geroosterde groenten erdoor en driekwart van de kaas erdoor en blus af met de wijn. Roer alles los tot het goed gemengd is.


Verlaag de oventemperatuur naar 180 graden en schep de hele boel in de warme ovenschaal. Giet de hete bouillon erbij en roer alles nog een keer door. Bak onafgedekt 40 minuten.


Dien direct op met de rest van de kaas erover.

 

Bron: koken met van Boven

Recent Posts

Laat een bericht achter

0