Ricotta met een salsa van tomaten

 In Tomaat

Dit heb je nodig:

  • 600 g verse ricotta
  • 1 theelepel tijmblaadjes
  • 10 kalamata olijven, ontpit en grof gehakt
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • 2 rijpe tomaten
  • 1/2 rode ui, in kleine blokjes gesneden
  • 6 grote basilicumbladeren, in smalle reepjes gesneden
  • 1 handvol bladpeterselie, grof gehakt
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 C of gasovenstand 4. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Roer in een grote kom de tijm, olijven, Parmezaanse kaas en ei door de ricotta. Zet een springvorm met een doorsnede van 20 cm op een bakplaat en schep  het ricottamengsel erin. Zet het 35 tot 40 minuten in de oven, of tot de kaas stevig en goudgeel is. Haal de ricotta uit de oven en laat de kaas afkoelen tot kamertemperatuur.

Snijd voor de salsa de tomaten doormidden en verwijder de zaadjes. Hak het vruchtvlees fijn en doe het met de ui, basilicum en peterselie in een kom. Roer er de basalmicoazijn en de extra vierge olijfolie door.

Doe de ricotta voorzichtig uit de oven op een schaal en schep er de salsa op.  Bestrooi de ricotta met een beetje zout en een fikse draai aan de zwarte pepermolen. Serveer er  bruschetta bij.

Recent Posts

Laat een bericht achter

0