Ricotta clafoutis met bramen en vanille

 In Geen categorie

Dit heb je nodig:

  • 400g bramen
  • 2-3 el bessenjenever
  • 250 ml slagroom
  • 1 vanillestokje, in de lengte opengesneden
  • 100g witte basterdsuiker
  • 250g ricotta
  • 100g bloem
  • Poedersuiker
  • Lage taartvorm (doorsnede 28 cm)

Zo maak je het:

In een kom de bramen en jenever voorzichtig door elkaar scheppen. De oven voorverwarmen op 175 graden.


In een pan de slagroom met vanillestokje ca 5 min zachtjes verwarmen. Vanillestokje eruit nemen en met mesje merg eruit schrapen. Merg weer door room roeren.


In kom eieren met basterdsuiker en mespunt zout tot luchtig mengsel kloppen. Ricotta, room en bloem erdoor kloppen. Mengsel overdoen in taartvor en bramen met vocht erover verdelen. In oven clafoutis in ca 45 min goudbruin en gaar bakken.


Uit oven direct bestuiven met poedersuiker. Warm, lauwwarm of koud serveren. Vlak voor het serveren opnieuw bestuiven met poedersuiker.


Clafoutis: Een clafoutis is een echte Franse taart, gemaakt van een soort pannenkoekenbeslag dat in de oven wordt gebakken. Oorspronkelijk met kersen maar steeds vaker ook met ander zomerfruit, zoals abrikozen, perzikken en blauwe bessen

Recent Posts

Laat een bericht achter

0