fbpx

Regenboogquiche

 In Wortel

Dit heb je nodig:

  • 500 g regenboogwortels
  • zout en peper
  • boter
  • 1 verpakking vers quichedeeg (ca. 32 cm Ø ) Je kan ook bladerdeeg gebruiken.
  • 5 salieblaadjes
  • 250 g crème fraîche
  • 1 el grove mosterd
  • 4 eieren

Zo maak je het:

Schrap de wortels, was ze en snijd het loof op ca. 2 cm vanaf de aanzet af. Blancheer de wortels ca. 4 minuten in kokend water met wat zout. Giet af en halveer de wortels in de lengte.


Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C).


Vet een taartvorm in met boter en bekleed de vorm met het quichedeeg. Trek het bakpapier van het deeg en snijd overtollig deeg af. Bekleed het deeg opnieuw met het meegeleverde bakpapier en vul de vorm met bakbonen.


Bak de deegbodem ca. 10 minuten in de oven. Verwijder de bakbonen en het bakpapier en bak nog ca. 5 minuten verder.


Was de salie, schud hem droog en hak grof. Roer de crème fraîche los en meng er de mosterd en de salie doorheen. Kluts de eieren en meng ze met de crème-fraîchemosterd. Breng op smaak met zout en peper.


Leg de wortels naast elkaar in de deegbodem en schenk het eimengsel eroverheen. Bestrooi met de geraspte kaas. Bak de quiche in ca. 35 minuten gaar in de oven.

 

www.foodiesmagazine.nl

Recent Posts

Laat een bericht achter

0