recept: De klassieke Ceasar Salad

Door Marielle van Overveld in Recepten op 08 juni, 2017 - No comments

Nu Michiel.teelt uit Kruisland heerlijke biologische little gem aan het oogsten is, is het dé gelegenheid om eens een klassieke Cesar Salad op tafel te zetten:

 

Het originele recept voor de Caesar Salad werd uitgevonden in Tijuana, Mexico door Caesar Cardini. Zijn originele recepten bestaan uit zes ingrediënten: romaine sla, knoflook, Parmezaanse kaas, croutons, ei en Worchestershire-saus.

 

Probeer het zelf!

De klassieke Ceasar Salad

Salade

 

  • Little gem
  • Ei
  • Croutons
  • Parmezaanse kaas
  • Olijfolie

 

Dressing

 

  • 5 dl mayonaise
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • 25 gram citroensap
  • 10 grams sojaolie
  • 2 ansjovisfilets
  • 3 druppels Tabasco
  • 1 teen knoflook
  • Zout

 

Voorbereiding

Pluk de bladen van de little gem en doe deze in een vergiet. Was de sla goed en laat het uitlekken. Snijd vervolgens een deel van de bladen in dunne reepjes (julienne). Kook het ei in 4 minuten en laat het schrikken in ijswater. Hierdoor stopt het garingsproces en blijft de eidooier mooi zacht. Het maken van de croutons gaat als volgt; verwijder de korst van 2 sneetjes wit brood en snijd deze in kleine blokjes (brunoise). Meng de blokjes met (knoflook) olie en doe dit op een ovenschaal. Bak de croutons in de oven in 10 minuten op 180 °C mooi bruin.

 

Presentatie

Gebruik een groot diep bord om de salade in te serveren. Meng de dressing met de sla en leg dit vervolgens op het bord. Snijd met een eiersnijder een aantal plakjes van de Parmezaanse kaas en strooi dit over de salade. Snijd het gekookte ei in een eiersnijder en leg de partjes bovenop, samen met de croutons. Maak het geheel af met een paar druppels olijfolie en…aan tafel!

 

BRON: www.okura.nl

 

HET LAATSTE NIEUWS