fbpx

Ratatouille met verse tomatensaus

 In Aubergine, Knoflook, Paprika, Tomaat, Uien, Venkel

Dit heb je nodig:

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • 1/2 theelepel chilipoeder of vlokken (naar keuze)
  • 2 rode uien, in plakken
  • 1 grote aubergine, in 1 cm grote blokjes
  • 2 courgettes, in 1 cm grote blokjes
  • 1 venkelknol, in 1 cm grote blokjes
  • 1 gele paprika, in 1 cm grote blokjes
  • 6 pruimtomaten, in stukjes
  • sap van 1 citroen
  • 1 eetlepel lichte of donkerbruine basterdsuiker (naar keuze)
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • zwarte peper en zout naar keuze

Zo maak je het klaar:

 

Verhit de olie in een pan met zware bodem en voeg de knoflook, eventueel het chilipoeder, de uien, aubergine, courgette en venkel toe.


Goed mengen.


Smoor de groenten 10 minuten met het deksel op de pan of onder voortdurend roeren totdat ze zacht zijn.


Voeg de paprika, tomaten, het citroensap, de suiker, oregano en peper bij het groentemengsel.


Laat het 10 minuten zachtjes garen zonder deksel  of totdat alle groenten zacht zijn.


Af en toe roeren.

Lekker met brood of rijst

Recent Posts

Laat een bericht achter

0