fbpx

Radijssoep met knoflookcroutons

 In Knoflook, Radijs

Dit heb je nodig:

  • 1 ½ bosje radijs met loof
  • 2 el olijfolie om in te bakken
  • 1 gr ui, gesnipperd
  • 1 el bloem
  • 1l warme kippenbouillon
  • 1 gr bloemige aardappel in blokjes
  • 100 ml room
  • Versgemalen peper, zou
  • 30 g geraspte parmezaanse kaas

Voor de croutons:

  • 1 el boter
  • 1 teentje knoflook uit de pers
  • 2 sneetjes bruin brood zonder korst in blokjes.

Zo maak je het:

Snijd voor de soep het loof van de radijsjes en bewaar het. Halveer 15 van de radijsjes en snijd de rest in plakjes voor de garnering.


Verhit de olie en fruit hierin de ui op lage pit. Roer de bloem erdoor en laat 1-2 min meebakken. Giet er langzaam en al roerend de bouillon bij. Voeg de halve radijsjes, het radijsloof en de aardappelblokjes toe en laat 10 min op lage pit koken.

Verhit ondertussen voor de croutons de boter en bak hierin de knoflook glazig. Schep de broodblokjes erdoor en bak ze goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en maak op smaak met peper en zout.


Pureer de soep met een staafmixer. Giet de room erbij, maak hem op smaak met peper en zet de pit uit.


Verdeel de soep over de kommen en garneer met de croutons en plakjes radijs. Bestrooi met parmezaanse kaas.

Recent Posts

Laat een bericht achter

0