fbpx

Rabarbertatin

 In Rabarber

Dit heb je nodig:

  • 650g rabarber
  • 75g fijne suiker
  • 1 vanillestokje
  • Rasp van 1 sinaasappel
  • 5 blaadjes bladerdeeg
  • Beetje bloem

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden.


Vet een pievorm van 22 cm in. Snij de rabarber in stukken van 7 cm en de helft van die stukken nog eens door de helft. Strooi 2/3 van de suiker en de rasp in de vorm. Halveer het vanillestokje en schraap de merg eruit. Verdeel dat over de suiker, leg het stokje erop.


Verdeel de lange rabarberstukken kloksgewijs eroverheen. Duw de halve stukjes in de openingen ertussen en in het midden. Doe het zo dat alles vol is en in één laag. Bestrooi met de rest van de suiker en de rasp.


Rol de lapjes bladerdeeg uit op een bebloemd aanracht tot een lap die eroverheen past. Maak in het midden een gat met de appelboor om de stoom eruit te laten en pas de la over de rabarber.


Stop ze lekker in en prik overal gaatjes met een vork. Bak de tatin 30 minuten. Laat hem even rusten en kieper hem dan op een bord. Dien meteen op.

 

Bron: Yvette van Boven

Recent Posts

Laat een bericht achter

0