fbpx

Rabarbersoep met paprika en dragon

 In Paprika, Rabarber, Soep

Dit heb je nodig:

  • 5 rijpe tomaten
  • 3 el milde olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 vers rood pepertje, zaadlijsten eruit, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 rode paprika, zaadlijsten eruit, in stukjes
  • 25 g gemberwortel, geraspt
  • 1 kg rabarber, in stukjes
  • 2 l kippenbouillon (vers of van tablet)
  • 40 g hazelnoten, geroosterd en grof gehakt (optioneel)
  • 50 g suiker
  • 4 takjes dragon, blaadjes afgehaald en fijngesneden (groenteman of natuurwinkel)
  • geurige groene olijfolie voor erover

Zo maak je het:

Breng ruim water met zout aan de kook. Zet een kruisje in de onderkanten van de tomaten, dompel ze 10 tellen onder in het kokende water, ontvel ze en snijd in stukjes.


Verwarm de olie in een soeppan en bak hierin de ui, het pepertje, de knoflook, paprika en gember zachtjes in 5-8 min. glazig. Voeg de rabarber toe en laat 5 min. onder af en toe omscheppen zachtjes bakken. Voeg de bouillon en tomatenstukjes toe en breng aan de kook en laat nog een paar min. zachtjes koken.


Rooster ondertussen in een droog verhitte koekenpan de hazelnoten, af en toe omschuddend geurig. Hak ze grof.


Pureer of blender de soep en breng op smaak met de suiker, peper en zout. Schep de soep in diepe borden of kommen en garneer met de dragon, hazelnoten en een scheutje olijfolie.

 

Bron: www.deliciousmagazine.nl

Recent Posts

Laat een bericht achter

0