Rabarber-wortelsoep

 In Rabarber, Recepten, Soep, Uien, Wortel

Dit heb je nodig:

  • 2 grote uien, gesnipperd
  • 2t knoflook, fijngehakt
  • 3cm gember, geschild en fijngehakt
  • ½el komijnzaad
  • 1el korianderzaad
  • 500g wortel, schoon en in schijfjes
  • 350g rabarber, schoon en in stukken
  • 800ml groentebouillon
  • 400ml kokosmelk
  • 1 citroen
  • 1 rode peper
  • Peper
  • ½ bosje koriander
  • ½ bosje basilicum
  • Olijfolie

Zo maak je het klaar:

Verhit de olijfolie in een grote pan. Fruit er de ui, knoflook, gember, komijn- en korianderzaad enkele minuten in en voeg dan de wortelschijfjes en de rabarber toe. Bak alles al omscheppend rondom aan, tot het wat zachter wordt. Giet vervolgens de kokosmelk en de bouillon erop.


Breng aan de kook, draai het vuur zachter en roer en een ‘kneep’ citroensap en het pepertje door.


Laat de soep zachtjes 25 min pruttelen en pureer de soep met de staafmixer helemaal glad. Dien de soep warm of koud op met voor de liefhebber veel verse koriander en basilicum. ‘Drizzle’ er nog wat citroen sap over.


Bron: Yvette van Boven, Volkskrant

Bouillon(blokjes): selderij en sporen van lactose, soja, vis en eieren (afh. van het merk)

Recent Posts

Laat een bericht achter

0