fbpx

Raapstelensoep

 In Raapstelen

 Dit heb je nodig:

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 200g raapstelen
  • 1 liter groenten- of kippenbouillon
  • 100 ml room
  • Beetje peterselie
Zo maak je het:

Snipper een ui en hak de knoflook. Fruit deze zachtjes aan zonder teveel te kleuren in wat olijfolie.


Was en snijd intussen 200 gram raapsteeltjes. Voeg de raapstelen toe aan de ui als deze glazig is en laat ze in enkele minuten op middelhoog vuur slinken. Voeg dan 1 liter kippen- of groentebouillon toe en laat de raapstelen 15 minuten zachtjes pruttelen.


Pureer de soep met een staafmixer en meng er voor het opdienen nog ca. 100 ml room door. Afmaken met wat peper. Tip: eventueel garneren met een handje verse bieslook of peterselie.

 

 

Recent Posts

Laat een bericht achter

0