Raapstelensoep met ei

 In Raapstelen, Recepten

Dit heb je nodig:

 

  • 1 ui
  • 4 aardappels
  • 2 el boter of olie
  • 600 g raapstelen
  • 2 stengels bosui
  • 2 bouillonblokjes
  • 4 eieren
  • 1ltr water
  • Zout en peper

Zo maak je het:

Pel en snipper de ui. Schil de aardappels en snijd ze in kleine dobbelsteentjes. Fruit ze met de ui in de boter. Hak de raapsteeltjes grof, voeg ze toe en bak ca. 2 minuten mee. Blus af met 1 l water. Voeg de bouillonblokjes toe. Laat de soep ca. 10 minuten pruttelen op laag vuur.


Kook de eieren in ca. 7 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Hak de eieren grof. Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met de eieren en lente ui.

Recent Posts

Laat een bericht achter

0
pittige tomatensoep