fbpx

Raapstelen salade met sperziebonen

 In Komkommer, Raapstelen, Salade, Sperziebonen, Tomaat

Dit heb je nodig:

  • 250 gram raapstelen
  • 300 gram sperziebonen (diepvries, tel 20 minuten langere bereidingstijd bij verse)
  • 6 tomaten
  • 2 mini-komkommer
  • 100 gram hamblokjes
  • 1 bolletje mozzarella
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 theelepels grove mosterd
  • sap van een citroen
  • snufje zout

Zo maak je het:

Kook de sperziebonen kort tot zij beetgaar zijn. Maak de raapstelen schoon en zet ze weg in water met een klein kneepje citroensap zodat zij niet slap worden. Snijd tomaten, komkommer en mozzarella in dobbelsteentjes of partjes.


Roer de yoghurt, mosterd, citroensap en een snufje zout tot een snelle, romige en frisse dressing.


Meng alle gesneden ingrediënten met elkaar en met de dressing. Schep er op het laatst de raapstelen, die je nog even in drieën snijdt, door en serveer direct.


Voor een complete maaltijdsalade serveer je er een gekookt ei en/of een gekookte aardappel bij. Geniet ervan!

Recent Posts

Laat een bericht achter

0