fbpx

Quinoa salade

 In Rode peper, Salade

Dit heb je nodig:

  • 300g quinoa
  • Ca 6 dl water of bouillon
  • 1 bosje lente-ui
  • Klein bosje peterselie
  • Enkele takjes munt
  • 1 rode peper
  • 3 eetlepels granaatappelpitjes
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. citroensap
  • 3 eetl. (gerookte) amandelen
  • 3 eetl. rozijnen

Zo maak je het:

Spoel de quinoa in een vergiet af tot er helder water vanaf komt. Kook de quinoa in bouillon of water met zout gaar in 10 – 12 minuten.


Laat de quinoa in een zeef uitlekken en uitdampen. Maak de uitjes schoon,  snijd ze in ringetjes. Was en droog de kruiden en hak de blaadjes fijn. Halveer de peper, verwijder de zaadjes met een mes en snijd het vruchtvlees in fijne reepjes. Week de rozijnen in lauw water.


Meng de olie en citroensap en breng op smaak met zout en peper. Meng dit door de quinoa. Meng er de gehakte kruiden, lent ui en reepjes rode peper door. Laat de rozijnen uitlekken en schep ze als laatste met de amandelen door de quinoa.

Bron: koken met Janny

Recent Posts

Laat een bericht achter

0