Prei- en koolrabisoep

 In Koolrabi, Prei, Soep

Dit heb je nodig:

  • 1 prei
  • 1 koolrabi
  • 1 aardappel
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel sambal
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel ketoembar
  • pluk verse bladpeterselie
  • 1 bouillonblokjes (voor 1/2 liter soep)

Zo maak je het:

Snijd de prei in ringen, was ze goed en laat ze uitlekken in een vergiet. Was de koolrabi, snijd de uiteinden eraf en snijd hem in blokjes. Schil de aardappel en snijd hem in kleine stukken. Snipper de ui, hak een deel van de peterselie en pers de knoflook.


Verhit vervolgens de olijfolie in een soeppan en voeg de uien, knoflook en sambal toe. Bak deze aan tot de uien glazig zien en schep dan de preiringen, gehakte peterselie en de stukjes koolrabi en aardappel erbij. Strooi tevens de gemberpoeder en ketoembar er overheen en braad het mengsel licht aan.


Doe tenslotte de bouillonblokjes en 1/2 liter water erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de soep nu 10 minuten op een laag pitje doorkoken tot de aardappels en koolrabi gaar zijn.


Pureer de soep met een staafmixer en klaar is de soep! Schenk de soep in 4 kommen en garneer het met de resterende peterselie.

www. receptenweb.wordpress.com

Recent Posts

Laat een bericht achter

0