Pompoenwortelsoep met sinaasappel en gember

 In Gember, Sinaasappel, Soep, Wortel

Dit heb je nodig:

  • 2 uien
  • 1 grote of 2 kleine winterwortelen
  • kleine oranje pompoen
  • 500 ml groentebouillon (of meer, afhankelijk van hoe dik je je soep lekker vindt)
  • 2 (pers)sinaasappels
  • verse gember (3cm)
  • 1 eetlepel olie (kokosolie of olijfolie)
  • peper en zout
  • Garnering: verse koriander of platte peterselie naar smaak

Zo maak je het:

Snipper de ui en snijd of rasp de gember fijn. Snijd de wortel in blokjes van maximaal 2 cm. Verwijder de schil van de pompoen, lepel de pitten er uit en snijd het vruchtvlees in blokjes van maximaal 2 cm.


Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en geraspte gember 2 minuten op laag vuur. Voeg de wortel en pompoen toe en bak 5 minuten op middelmatig vuur.


Bereid ondertussen de groentebouillon. Voeg de bouillon en het sap van 2 sinaasappels toe aan de soeppan en breng aan de kook. Laat afgedekt, 20 minuten heel zachtjes koken.


Controleer met een vork of de wortel en pompoen zacht zijn en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel nog wat extra water toe als de soep te dik is. Voeg naar smaak zout en peper toe.


Serveer in soepkommen en garneer met koriander of peterselie naar smaak.
Eet smakelijk

 

Recent Posts

Laat een bericht achter

0