Pompoensoep met venkel en appel

 In Appel, Pompoen, Recepten, Soep, Spinazie

Dit heb je nodig:

  • 1 pompoen, geschild en in blokjes
  • 2 appels, geschild en in blokjes
  • 1 venkel, fijngesneden
  • 1 ui, fijngesneden
  • 50 g spinazie, verse
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 steranijs
  • ½ granaatappel
  • 20 g pompoenpitten
  • 1½ l groentebouillon
  • 1 el olijfolie
  • 1 klontje boter
  • snufje peper en zout

Zo maak je het klaar:

Verhit olijfolie in een soeppan. Stoof de ui en knoflook glazig. Voeg een klontje boter toe en stoof de pompoenblokjes, appelblokjes en venkel mee aan.


Als de pompoenblokjes zacht beginnen te worden, schenk je er de groentebouillon bij. Kruid met peper en zout en voeg de steranijs toe. Breng aan de kook.


Laat 30 minuten zachtjes pruttelen.


Haal de steranijs er terug uit en mix de soep fijn. Serveer met blaadjes verse spinazie, granaatappelpitjes en pompoenpitjes erover gestrooid.

 

Bouillon(blokjes): selderij en sporen van lactose, soja, vis en eieren (afh. van het merk)

Recent Posts

Laat een bericht achter

0