Plaattaart met vijgen

 In Andijvie, Vijgen

Dit heb je nodig:

  • 1 grote rol bladerdeeg
  • 4 vijgen
  • 125 gr geitenkaas
  • 1 rode ui
  • 75 gr prosciutto
  • 30 gr rucola
  • 30 gr pistachenoten
  • Balsamico azijn
  • 1 eigeel om te bestrijken

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.


Rol het bladerdeeg uit en vouw de randjes om. Verkruimel de geitenkaas over het deeg. Snijd de vijgen in plakjes en verdeel deze over het deeg. Snijd een rode ui in halve ringen en strooi dit eroverheen.


Kluts het eigeel en bestrijk de randjes van het deeg met het ei.


Bak de plaattaart in 15 minuten goudbruin in de oven.


Verdeel de prosciutto over de plaattaart met vijgen en geitenkaas. Garneer met wat rucola, gehakte pistachenootjes en een drizzle balsamico.

 

Bron: Uitpaulineskeuken.nl

Recent Posts

Laat een bericht achter

0