fbpx

Pittige erwtensoep

 In Erwten, Koolrabi, Prei, Uien

Dit heb je nodig:

  • 3 eetl. olijfolie
  • 2 grote uien, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 eetl. komijnzaad
  • 1 eetl. verse gember geschild en geraspt
  • 1 peper, ontdaan van zaadlijsten en fijngehakt
  • 250g spliterwten
  • 5 liter water
  • 3 laurierbladen
  • 1 koolrabi, geschild en fijngesneden
  • 3 stengels bleekselderij fijngesneden
  • 1 prei, fijngesneden

Zo maak je het:

Verwarm in een pan met een dikke bodem de olijfolie en bak daarin ui, knoflook, gember en komijnzaad tot de uien glazig zijn. Bak de peper even mee en voeg dan water, zout, erwten en de laurierblaadjes toe.


De spliterwten hoeven niet te worden geweekt, wel afgespoeld. Breng de soep aan de kook en laat ca 45-60 minuten op een zacht vuur koken tot de erwten zacht zijn.


Voeg de koolrabi en bleekselderij toe, laat ze 5-10 minuten meekoken tot ze beetgaar zijn. Roer de prei erdoor en laat die nog 5 minuten koken tot deze lichtknapperig is.


Haal de laurierblaadjes eruit en breng de soep op smaak met zout en peper.

 

Bron: Christine Michon, veel soeps.

Recent Posts

Laat een bericht achter

0