Pita’s met oesterzwammenshoarma ”lekker in de carnavals week”

Dit heb je nodig 2-3 personen: 

  • 300 gram oesterzwammen 
  • 1 el shoarmakruiden
  • 4 Pita’s
  • 1 minikomkommer, in partjes gesneden
  • 1 kropje little gem
  • Kwart rode kool, fijngesneden
  • 1 rode ui
  • 2 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • Paar takjes peterselie
  • 5 el azijn
  • 2 el zonnebloemolie

Zo maak je het klaar:

1. Pel de rode ui en snijd deze in halve ringen.

    Leg de gesneden ui in een kommetje met de azijn en een snufje

    zout. Snijd de komkommer, ijsbergsla en rode kool.

2. Scheur de oesterzwammen in reepjes door vanaf de kop van de

    zwam sliertjes te trekken.

    Doe de oesterzwamreepjes in een mengkom.

    Mix de zonnebloemolie olie met de shoarmakruiden in een kleine

    kom en roer het goed door elkaar.

    Meng deze gekruide olie met de oesterzwamreepjes.

    Bak de shoarma op hoog vuur of in de oven (200°C) goudbruin.

3. Maak nu de tomatensalsa en eventueel de knoflooksaus zodat de  smaken goed in kunnen trekken. (bereiding onderaan recept)

4. Leg de rode kool in een kom en breng op smaak met wat olijfolie,

    peper en zout.

5. Bak de pitabroodjes in de oven of doe ze even in een broodrooster. Vul de pita’s met wat sla, rode kool, en komkommer.  Doe hierop de shoarma en de ingelegde rode ui.

6. Lekker met een beetje tomatensalsa en/of knoflooksaus.

tomatensalsa:

Verwijder de zaadjes van 2 tomaten en snijd deze heel klein. Voeg kruiden naar smaak toe. Bijvoorbeeld knoflook, peterselie. Besprenkel met een beetje olijfolie.

knoflooksaus:

Meng 50 ml yoghurt met verse of gedroogde kruiden zoals, bieslook, dille, peterselie.

Pers 1 teen knoflook en meng dit erdoor.


Deel dit recept: