Pastinaaktaart met walnoten en oude kaas

 In Pastinaak, Walnoten

Dit heb je nodig:

  • 6 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
  • 2 eetl. Olijfolie
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 3 pastinaken (ca 400g)
  • 4 eieren
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 2 eetl. Honing
  • 150g feta, verkruimeld
  • 75g walnoten, grofgehakt
  • 100g oude (boeren) kaas, geraspt

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180C. Leg bakpapier op de bodem van de springvorm.


Bekleed de vorm met het deeg en druk de deegnaden goed tegen elkaar. Prik de deegbodem in met een vork. Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui 2 minuten. Voeg de pastinaak en 200 ml water toe en stoof 6-8 minuten.


Giet af en laat iets afkoelen. Klop de eieren los met de yogurt, honing en zout en peper. Schep de feta erdoor. Meng de pastinaak erdoor en giet het mengsel op de deegbodem. Bestrooi de bovenkant met de walnoten met daarover de kaas.


Bak de taart in het midden van de oven gaar in 40-45 minuten goudbruin en gaar.

Recent Posts

Laat een bericht achter

0