Pastinaakstamp met paddenstoelen

 In Champignons, Knolselderij, Pastinaak, Recepten

Dit heb je nodig:

  • 350 g gemengde paddenstoelen
  • 1 kg pastinaak
  • 50 g roomboter
  • ½  knolselderij
  • 3 tenen knoflook
  • geroosterde pijnboompitjes
  • olijfolie   zout/peper

Zo maak je het klaar:

Schil de pastinaak met een dunschiller. Snijd ze in kleine blokjes en doe ze in een pan met water. Zorg dat ze onder staan maar vul de pan niet te vol met water.


Strooi er wat peper en zout op en laat deze koken tot de pastinaak zacht is. Snijd de knoflook en het stuk knolselderij in hele fijne blokjes. Doe deze in een koekenpan met wat roomboter en laat het geheel op zacht vuur 15 min smoren tot het goudbruin wordt.


Giet de pastinaak af en doe ze terug in de pan met de 50 gram roomboter. Met een stamper stamp je het geheel tot moes.


Haal de gesmoorde knoflook met knolselderij uit de koekenpan en bak hierin de paddenstoelen tot ze mooi van kleur zijn. Schep de pastinaakstamp in een kom en voeg hier de gesmoorde knolselderij met knoflook aan toe.


Als laatste schep je de padden stoelen erop en garneer je het geheel met wat geroosterde pijnboompitjes.

Recent Posts

Laat een bericht achter

0