fbpx

Pastinaaksoep met kastanje-champignons

 In Champignons, Pastinaak

Dit heb je nodig:

  • 400 g pastinaak
  • 2 sjalotten
  • 4 el traditionele olijfolie
  • 2 tenen knoflook (heel)
  • 1½ liter groentebouillon (of van tablet)
  • 4 middelgrote eieren
  • 250 g kastanjechampignons
  • 1 tl gedroogde dille
  • 125 g crème fraîche

Zo maak je het klaar:

Schil de pastinaak en snijd in stukjes. Snipper de sjalot. Verhit de olie in een soeppan en fruit de sjalot en de knoflook 1 min. Voeg de pastinaak toe en bak 2 min. mee. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Kook pastinaak in 10 min. gaar.


Kook ondertussen de eieren in 6.5 min bijna hard. Laat schrikken en pel ze. Snijd de champignons in kwarten. Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignons 4 min. op middelhoog vuur. Pers de knoflook erboven en bak 1 min. mee.


Roer ondertussen de dille door de crème fraîche. Breng op smaak met peper. Pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.


Verdeel de soep over de kommen. Halveer de eieren en leg in de soep. Verdeel de champignons erover en schep er wat crème fraîche op

 

Bron: Allerhande

Recent Posts

Laat een bericht achter

0