Pasta met raapstelen

 In Raapstelen

Dit heb je nodig:

  • 400 g (lint)pasta (tagliatelle)
  • kippenbouillon
  • 3 dl slagroom
  • 250 g gerookte spekblokjes, grof gesneden
  • 300 g kastanjechampignons, in vieren gesneden
  • 2 sjalotjes, fijngesneden
  • 1 el zwarte olijven, in stukken gesneden
  • 1 el pijnboompitten, geroosterd
  • 3 bosjes raapstelen
  • zwarte peper uit de molen

Zo maak je het:

Kook de pasta beetgaar in wat kippenbouillon.


Bak de spekblokjes in de pan goudgeel. Voeg de kastanjechampignons bij de spekjes. Voeg de fijngesneden sjalotjes toe.


Was de raapstelen en sla ze droog. Voeg ze toe en schud na ongeveer 1 minuut alles goed om. Voeg de slagroom toe en laat inkoken totdat de slagroom dikker wordt.


Voeg de pasta erbij en breng op smaak met wat zwarte peper uit de molen. Maak het af met de zwarte olijven en pijnboompitten

 

Bron: Herman de Blijker

Recent Posts

Laat een bericht achter

0